Maria de Villota allvarligt skadad efter krasch

Marussias testförare Maria de Villota skadades allvarligt efter en krasch i samband med ett test i brittiska Duxford i går. Skadorna uppges vara livshotande.

Det var vid ett testpass i brittiska Duxford under gårdagen som Marussias nyblivna testförare Maria de Villota kraschade och ådrog sig allvarliga skador. Testet, som var spanjorskans första i Marussia-bilen, avlöpte utan problem tills det att bilen skulle köras in i depå. Efter att ha bromsat in normalt accelererade bilen plötsligt rakt in i en stillastående lastbil, som träffade de Villota i huvudet. Hastigheten vid kollisionen uppges ha varit mellan 50 och 60 km/h.

Efter kraschen flögs de Villota i ambulanshelikopter till sjukhuset i Cambridge, där hon nu uppges vårdas för livshotande skallskador. Enligt uppgifter från stallet ska hon dock vara vid medvetande.

32-åriga de Villota blev officiellt anställd som testförare hos Marussia så sent som i mars i år, efter att tidigare ha testat för Renaults Formel 1-stall, och är en av ytterst få kvinnliga förare inom Formel 1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!