110801-webber-slutar-2012 Foto: 2011 Getty Images

Mark Webber slutar ”antagligen” 2012

Australiensiske Formel 1-föraren Mark Webber slutar efter att hans kontrakt för 2012 går ut. Det säger Red Bulls förarmanager Helmut Marko i en TV-intervju.

       I en intervju med australiensiska TV-kanalen One blev Red Bulls förarmanager utfrågad om vad han tror om det nya stjärnskottet Daniel Ricciardo som till vardags kör för Hispania Racing. 

Helmut Marko sa att hans chanser är goda att utvecklas men att han måste bli bättre än sin teamkollega Tonio Liuzzi för att kunna platsa i Red Bulls stall. 

– Vad gäller den andre australiensaren så kommer han antagligen sluta 2012, berättade Helmut Marko och syftade på Ricciardos landsman Mark Webber och fortsatte:

– Vi behöver hitta en av våra juniorer som kan ersätta Mark Webber.

Än är det inte spikat att Ricciardo ska gå över till Red Bull eftersom bland andra Helmut Marko vill se hur han utvecklas, eftersom han enligt Marko inte är riktigt redo än. 

– Han förlorar för mycket i depåstoppen och förlorar för mycket när han blir varvad så han måste få känslan.

34-årige Mark Webber ligger för närvarande tvåa i förarmästerskapet i F1, efter stallkompisen Sebastian Vettel.       

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer