Mark Webbers bil började brinna efter krasch

Tidigare Formel 1-föraren Mark Webber kraschade i går på Interlagos i Brasilien. Bilen började brinna och Webber befinner sig nu på sjukhus för observation.

Efter många år bakom ratten på Formel 1-bilar sadlade australiensaren Mark Webber inför nuvarande år om till långloppsracing där han kör för Porsche.26 minuter in på gårdagens WEC-tävling på Interlagos i brasilianska Sao Paolo kraschade han med sin Porsche 919 Hybrid i kurva 14 precis innan start- och målrakan. Ännu är det inte känt vad som orsakade avåkningen som slutade i räcket för både Webber och Matteo Cressoni i en Ferrari och där förstnämndas bil fattade eld.Båda mår efter omständigheterna bra men Mark Webber har fått stanna kvar på sjukhuset i Sao Paolo för vidare observationer.Webbers teamkamrat Neel Jani vann finalracet på Interlagos.

WEC står för World Endurance Championship.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!