090525 carrera cup

Martin Öhlins underbara Carrera-helg!

Carrera Cup Scandinavia-helgen för Martin Öhlin kunde inte gått bättre. Två pole positions och två segrar!

Martin Öhlin började köra Carrera Cup i fjol i samma team som Tony Rickardsson. Visade snabbhet då och då men några riktiga toppresultat blev det aldrig.

Nu, med ett års mognad i kroppen, kan han börja leverera och gjorde det rejält på Karlskoga där deltävlingarna kördes i samband med STCC.

Martin Öhlin ledde båda loppen från start till mål och höll huvudet kallt trots stark uppvaktning av bland annat fjolårsmästaren Jocke Mangs i heat två.

I det första heatet var det comebackande Fredrik Larsson som stod för det hårdaste motståndet och bara var 0,3 sekunder efter i mål. Larsson uteslöts dock i efterhand för att ha haft glykol i sitt kylarvatten. Detta för att uppnå bättre kylning, men glykol är förbjudet främst för att det gör banan såphal vid en eventuell krasch med vattenläckage som följd.

Larsson var mycket upprörd och hotade med att åka hem och aldrig mer köra Carrera Cup men sov på saken och körde lördagens tävling också. Där slutade han sexa efter en snygg uppkörning från sista startruta.

Prins Carl Philip Bernadotte gjorde sin bästa tävling någonsin och slutade på nionde plats i andra loppet.

Extren länk

Resultat Carrera Cup

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!