Mats Myrsell och Esko Junttila vann Akropolisrallyt. Foto: Privat

Mats Myrsell ångar på i historiskt rally-EM

Regerande europamästaren i historiskt rally, Mats Myrsell, har farten uppe även i år. Det blev nya framgångar i Akropolisrallyt.

Klassiska Akropolisrallyt var lite annorlunda upplagt än man är van vid. Normalt sett handlar ju denna tävling om bil och däckmördande sträckor med sylvassa stenar. Men i år körde man dels en asfalttävling, dels en grustävling.

Mats Myrsell med co-driver Esko Junttila hade därför med sig två tävlingsbilar, en Porsche 911 för vardera underlag.

I tävlingen på asfalt visste Mats Myrsell att han på förhand var slagen av Lucio Da Zanche men gick in som tvåa i klassen och femma totalt vilket i stort var enligt plan.

Ett litet aber var dock att vännen Anders Johnsen från Borlänge rullade sin Porsche 911 under asfaltstävlingen. Det var tänkt att Johnsen skulle mota bort Da Zanche från poängen i grustävlingen som alltså räknades separat.

Så efter lite snack med arrangörerna fick Anders Johnsen ta över Mats Myrsells asfalts-Porsche och den byggdes om till grusbil.

Ett lyckat drag. Myrsell vann klassen med Jonsson på andra plats och Da Zanche trea. Det innebär att Mats Myrsell leder EM i klass två och har stor chans på en tredje raka titel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!