070507_dtm_ekstroem

Mattias Ekström alltför snabb i DTM

Mattias Ekström var för snabb i starten vid DTM på Oschersleben. Han tjuvstartade i tävlingen, men behåller ändå ledningen i DTM efter en sjundeplats. Gary Paffett, Mercedes vann.

Mattias Ekström var laddad för ny seger, kanske för laddad där han stod i andra startled på fjärde startplats. Ekström tjuvstartade och straffades med en ”drive-through”.

- Helt mitt fel. Det var min första tjuvstart på sju år i DTM, sa den lätt bedrövade svenska Audi-föraren.

Mattias var annars väldigt nöjd med bilen och men grämde sig för fadäsen inför teamet som hade valt en bra strategi och gjorde snabba depåstopp. 

- Bilen hade bra fart och allt kändes fint, utom starten, berättade Mattias. Mattias körde upp sig från en köplats i slutet till en sjundeplats.

Den stora överraskningen i DTM-tävlingen var Audis unge och nye stjärna, Mike Rockenfeller, som dels stod i första startled och sedan tog tredjeplatsen i loppet före Mika Häkkinen efter en lång och hård duell, som slutade med en del plåtkontakt och att Häkkinen fick uppsöka depån tre varv från mål.

- Det var hårt men schysst, sa den finländske F1-världsmästaren.

1. Gary Paffett, Mercedes

2. Paul DiResta, Mercedes

3. Mike Rockenfeller, Audi 4

4. Timo Scheider, Audi A4

5. Martin Tomczyk, Audi A4

7. Mattias Ekström, Audi A4

Poängställning i DTM efter två deltävlingar:

Mattias Ekström, Audi A4, 12 poäng

Paul di Resta, Mercedes, 12 

Martin Tomczyk, Audi A4, 12

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!