Mattias Ekström Foto: Frei für Pressezwecke/free for Media purpose.Copy

Mattias Ekström – detaljernas mästare

Go hard or go home. En perfektionist som driver sin omgivning till vansinne eller ett geni som gör allt för att vinna? Möt Mattias Ekström.

Uppsynen är bister. Förmodligen inte medvetet eftersom han någon sekund  senare spricker upp i ett ärligt leende. Det handlar snarare om fokus.  Om att befinna sig i nuet. På racerbanan är alternativen till total  närvaro få. Där bryts varje ögonblick ner till  hundradels sekunder. Koncentration och reaktion. Efter racet tar den  utdragna vardagen vid. Det är här skillnaderna märks. Vem tar tillvara  på tiden allra bäst? Vem har koll på flest detaljer? Vem löper linan ut,  utan att tappa glädjen och glöden?

Mattias Ekström gör inget halvhjärtat. ”Go hard or go home” är det motto  han lever efter och han förväntar sig inget mindre av sin omgivning.  Ingen detalj är för obetydlig. Vare sig det gäller träningsmetoder,  mekanikernas mat eller hjälmens ventilation. Idéerna  och förmågan att driva igenom dem har lett till framgångar även utanför  DTM. Rally-proffs har satts på plats i WRC, Nascar-förare har fått lära  sig att även skandinaver kan köra bil på amerikanskt vis och självaste  Michael Schumacher har fått bita i gräset  inför den obevekliga dalmasen. Det senare skedde i Race of Champions  där de bästa förarna från olika motorsporter möts. Mattias har vunnit  tävlingen tre gånger.

Ända sedan 2001 har Audi varit märket som Mattias tävlat för. Med ett  konstant grävande i allt från tekniska detaljer och lösningar till  processer och strukturer har han bidragit till utvecklingen av teamet  och sporten som helhet. Och inom VW-koncernen, där  Audi ingår, lyssnar man när Mattias pratar – ända upp på högsta  ledningsnivå. Känslan för detaljer fascinerar och vi är många som med  spänd förväntan följer var den känslan kan ta Mattias och Audi härnäst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!