Mattias Ekström dubbel-sjua på ”tråkig” DTM-bana

Mattias Ekström blev sjua två gånger i helgens DTM-tävlingar på holländska Zandvoort som svensken kallar för tråkig.

– Detta är en av de banor som man inte kan göra något på med våra bilar. Det finns ingen strategi, bara att gå i depå tidigt för att få en fördel med däcken och sedan är det tillbaka i kön och bara blockera. Du får bara riktigt frustrerande och tråkiga tävlingar här, säger Ekström.

Trots kommentaren var det Ekström som bjöd på underhållningen i första tävlingen tillsammans med BMW-föraren António Félix Da Costa i kampen om sjätte plats.

– Att ha Ekström bakom sig i tio varv eller mer får en definitivt att svettas. Mattias är alltid på den aggressiva sidan, men han har strålkastarljuset på sig nu. Han måste ha poäng mer än någon, jag visste att han inte skulle ta några dumma risker, sjunde plats är bättre än inget och han vet att jag inte hade något att förlora, säger Da Costa.

Mercedes-föraren Robert Wickens tog hand om segern i första tävlingen framför regerande mästaren Marco Wittmann i sin BMW M4.

I andra tävligen gick segern till Audi med Jamie Green som etta framför Mercedes-föraren Gary Paffett på andra plats. Wickens såg ut att vara på väg mot mästerskapsledning när han låg på andra plats sent i tävlingen, men tvingades bryta med bara några varv kvar på grund av punktering.

BMW-föraren Wittmann leder mästerskapet på 93 poäng, sju poäng framför Green medan Ekström är nere på åttonde plats efter att han bröt båda tävlingarna i föregående tävlingshelg.

DTM fortsätter på Moscow Raceway den 21:a augusti.

Race 1 – Topp 5

1 Robert Wickens Mercedes C63 AMG 25 varv

2 Marco Wittmann BMW M4 +7.217

3 Christian Vietoris Mercedes C63 AMG +8.987

4 Gary Paffett Mercedes C63 AMG +10.657

5 Jamie Green Audi RS 5 +12.626

7 Mattias Ekström Audi RS 5 +18.877

Race 2 – Topp 5

1 Jamie Green Audi RS 5 39 varv

2 Gary Paffett Mercedes C63 AMG +9.731

3 Edoardo Mortara Audi RS 5 +14.150

4 Marco Wittmann BMW M4 +18.833

5 Nico Müller Audi RS 5 +19.629

7 Mattias Ekström Audi RS 5 +24.135

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!