091210-nascar för ekström

Mattias Ekström erbjuden plats i NASCAR!

Som om inte nyheten om Danica Patrik till NASCAR vore nog. Nu nås vi även av ryktet att dubble DTM-mästaren Mattias Ekström erbjudits plats i NASCAR och megalön!

Audi ska fortsätta tävla med nio bilar i DTM men har ännu bara meddelat att de ersätter Tom Kristensen (som enbart ska köra sportvagn) med Oliver Jaris, i övrigt är inget klart. Det övriga startfältet kommer att meddelas inom de närmaste veckorna säger Audi i ett kort uttalande.

Men vi hör rykten om att Mattias Ekström erbjudits att tävla i NASCAR i stället! Det är Red Bull som vill locka över honom till andra sidan Atlanten och då handlar det om deras eget Red Bull Racing Team under ledning av Jay Frye. De förare som tävlat där i år är förre Formel 1-föraren Scott Speed och Brian Vickers och de kör Toyota Camry. Ja, i alla fall försöker bilen se ut som en sådan. Teamet tävlar i den högsta divisionen Sprint Series.

Samma källa som försett oss med detta hyperintressanta rykte säger att Mattias Ekström erbjudits stora pengar, flera hundra miljoner kronor.

Det kan låta som fantasisummor för oss vanliga svenskar men NASCAR är hur stort som helst i USA och pengarna finns i sporten.

Mattias Ekström har tidigare uttryckt intresse för NASCAR. Nu kan det bli allvar om detta rykte stämmer!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!