060925_dtm

Mattias Ekström fyra i DTM

Trots att han blev bestraffad med ett drive trough genom depån blev Mattias Ekström fyra i helgens DTM-race i Barcelona. Men Mercedesföraren Bernd Schneider blev tvåa och är i praktiken klar mästare med två lopp kvar.

Mattias Ekström tappade en placering i starten och kom ut som sjunde bil efter första kurvan.

– Jag fick inte en klockren start, det var trångt in i första kurvan och jag tappade en placering, säger Ekström. Ekström började sedan jaga framförvarande bilar och presterade bra varvtider, varv efter varv. Snart var han uppe på fjärdeplats och kunde lite senare passera Tom Kristensen för att börja jaga Bernd Schneider. Mercedesföraren hade under tiden lyckats avancera till andra plats efter en som vanligt stark inledning utav loppet. Ekströms mål var att komma ifatt och förbi Schneider för att rädda mästerskapspoäng åt Kristensen. Paret hade en intressant duell och efter en snygg manöver kunde Ekström enkelt passera honom och gick upp på en andraplats bakom stallkollegan Martin Tomczyk. Audi-stallet beslutade att ta in Ekström tidigt för sitt andra stopp och när han väl kom ut på banan igen var Schneider förbi. Men det tog inte lång tid innan Ekström kom ikapp Schneider igen. Audiföraren hade konstant bättre varvtider och stressade honom hårt. I banans första kurva satte Ekström in attacken och efter lätt kontakt dem emellan tog han sig ännu en gång förbi Schneider, upp på andra plats. Siktet var nu inställt på förstaplatsen. Men på väg mot ledande Tomczyk beslutade tävlingsledningen att ge ett Ekström ett drive through-straff efter kontakten med Schneider. Detta gjorde att Ekström föll tillbaka till en femte plats bakom Bruno Spengler.

– Jag sköt Bernd Schneider framför mig då han var långsammare och fick ett straff för det, så det var bara att gå in i depå och ta det, säger Ekström. I sin ilska över straffet körde Ekström raskt ikapp Spengler och tog sig förbi efter en utav årets snyggaste omkörningsmanövrar i DTM. När målflaggan föll var Ekström en besviken fyra. Tom Kristensen ligger kvar på andra plats i mästerskapet med sina 44 poäng och har nu hela 18 poäng upp till ledaren Bernd Schneider. Med bara två tävlingar kvar och maximalt 20 poäng att vinna så är chanserna små för Kristensen att ta hem årets mästerskap. Ekström å andra sidan klättrade i mästerskapet och ligger sexa. Nästa tävling körs på Le Mans i Frankrike om tre veckor.

Resultat DTM Barcelona

1. Martin Tomczyk

2. Bernd Schneider

3. Heinz-Harald Frentzen

4. Mattias Ekström

5. Bruno Spengler

6. Frank Stippler

7. Daniel la Rosa

8. Alexandros Margaritis

9. Tom Kristensen

10. Christian Abt

11. Mika Häkkinen

12. Stefan Mücke

13. Mathias Lauda

14. Jean Alesi

15. Susie Stoddart

Mästerskapsställningen efter Barcelona

1 Bernd Schneider 62p

2 Tom Kristensen 44p

3 Bruno Spengler 43p

4 Martin Tomczyk 33p

5 Heinz-Harald Frentzen 23p

6 Mattias Ekström 21p

7 Jamie Green 20p

8 Mika Häkkinen 17p

9 Jean Alesi 14p

10 Alexandros Margaritis 9p

11 Timo Scheider 8p

12 Stefan Mücke 7p

13 Christian Abt 4p 

14 Frank Stippler 3p

15 Daniel la Rosa 2p 

16 Pierre Kaffer 1p

Foto: www.mattiasekstrom.com

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!