Foto: Audi Sport

Mattias Ekström jagar tredjeplats i DTM

Audi-föraren Mattias Ekström siktar på tredje plats i förarmästerskapet inför DTM-finalen på Hockenheim.

Svensken är på sjunde plats i mästerskapet på 56 poäng, 11 poäng bakom Gary Paffett och Bruno Spengler som delar sjätteplatsen.

Tredje- och fjärde-placerade förarna Christian Vietoris och Robert Wickens har 71 och 70 poäng respektive.

Trots försprånget menar Ekström att han och hans Audi RS5 DTM har farten i helgens tävling för att ta tredjeplatsen i mästerskapet. För att göra det får inte Spengler ta sig i mål på högre än fjärde plats och ingen av Mercedes-förarna får ta poäng.

– Det är möjligt. Jag har 56 poäng och jag behöver 12 fler än Bruno. Det är definitivt möjligt då Vietoris, Paffett och Wickens alla kvalade utanför poängplats. Tyvärr är Spengler framför mig, men det är inte så svårt egentligen. Jag måste ta hand om att segra och någon måste ta hand om resten. Jag håller tummarna, det skulle verkligen göra mig glad efter ett tufft år, säger Ekström.

Den dubbla DTM-mästaren lägger till att han kunde tagit pole position i finalkvalet, men menar att han hamnade på sjundeplatsen efter att ha tappat en halvsekund i sista sektorn då han tog i för mycket.

– Vi hade riktigt bra fart i kvalet, men jag sabbade det i sista sektorn. Greppet var inte så bra i Sachs-kuravn och jag tappade fem hundradelar. I nästa kurva fick jag sladd under inbromsning, så jag fick inte till det i första högersekvensen. Jag försökte kompensera sen, men satte inte nästa del av kurvan. Det är hur jag förlorade en halvsekund i sista sektorn. Inte så imponerande, säger Ekström.

– Det var mer förare, däck och omständigheter som gjorde att jag hamnade på sjunde plats, snarare än äkta fart. Jag är rätt säker på att vi kunde tagit pole, men det var lite av en sådan dag där man bara inte riktigt kan sätta det. Det var mer små detaljer som gjorde att det blev så, men, shit happens ibland, inte sant? avslutar Ekström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!