Foto: V8 Supercars

Mattias Ekström kör Bathurst 1000 i Australien med Andy Priaulx

Dubbla DTM-mästaren Mattias Ekström kommer att köra en Holden Commodore i klassiska Bathurst 1000 i V8 Supercars-mästerskapet i Australien den 13 oktober. Svensken kommer att dela bilen under långloppet med trefaldiga världsmästaren Andy Priaulx från Storbritannien.

Ekström och Priaulx kommer att köra med regerande V8 Supercars-mästarna Triple Eight, i en tredjebil under namnet Xbox One Racing Team med startnummer 10.

– Andy och Mattias är två av de bästa standardvagnsracing-förarna i världen i dag och jag kan lova Bathurst- och V8-fansen att detta kommer att vara ett team att se upp för under tävlingen i oktober, säger Triple Eight-ägaren Roland Dane.

Bathurst 1000, som svensken Rickard Rydell vann för 15 år sedan med Volvo, är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom motorsport där två förare tillsammans kör 1000 kilometer på en 6,2 kilometer lång bana som går runt berget Mount Panorama. I V8 Supercars tävlar 28 förare i V8-bestyckade bilar på 650 hästkrafter från Holden, Ford, Nissan och Mercedes. Till nästa år ansluter Volvo med två bilar av S60-modellen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!