Mattias Ekström kör klassiska Audi-färger på Norisring

Mattias Ekström kommer att köra med klassiska Audi-färger i helgens DTM-tävling på Norisring för att fira Audis 25-årsjubileum i det tyska mästerskapet.

Svenskens Audi RS 5 kommer att ha samma färger som den Audi V8 Quattro som Hans-Joachim Stuck körde till seger på just Norisring 1990.

– I början av 90-talet satt jag framför tv:n och började få upp intresset för DTM. Förare som Stuck och Röhrl var mina hjältar. De gav mig motivation till min karriär. Att se min Audi RS 5 DTM och V8 Quattro från de dagarna stå sida vid sida med samma färger och att jag ska få tävla med dem är riktigt speciellt för mig, säger Ekström.

Ekström är den mest framgångsrika Audi-föraren i DTM med 20 segrar och två titlar 2004 och 2007. I årets mästerskap ligger Ekström på delad andraplats, 17 poäng bakom Audi-kollegan Jamie Green.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!