051228_ekström Foto: Audi

Mattias Ekström kvar hos Audi i tre år till

2004 års DTM-mästare Mattias Ekström blir Audis första fabriksförare i DTM 2006. Det meddelade Audi under tisdagen, samtidigt kom beskedet att Ekström skrivit på för tre år med Audi.

Audis DTM-team presenterade under tisdagen sin första förare för säsongen 2006. Det var - inte helt oväntat - Mattias Ekström som tog den platsen och meddelade samtidigt att han skrivit på för tre år till med Audi.

- Mattias är en otroligt snabb förare. Han passar perfekt för Audi, säger Dr Wolfgang Ullrich, Motorsportschef på Audi.

Ekström själv säger att han är mycket nöjd med det nya kontraktet:

- Jag är väldigt nöjd att vi kan fortsätta det här samarbetet med Audi som fungerat så bra under åren. Det här ger oss möjlighet att jobba långsiktigt. Nästa år är målet självklart att ta tillbaka DTM-titeln till Audi, säger han.

Ett mål som inte är helt orealistiskt. Ekströms värsta konkurrent, britten Gary Paffet som vann DTM 2005 kommer inte att köra nästa säsong. Han är sedan tidigare klar som testförare för McLaren i Formel 1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!