Foto: Audi Communications Motorsport / Audi Communicatio

Mattias Ekström leder DTM trots krasch och straff

Mattias Ekström är kvar i mästerskapsledning av DTM efter tävlingshelgen på Moscow Raceway trots en kontroversiell krasch med BMW-föraren Timo Glock som svensken blev bestraffad för.

Ekström inledde helgen väl trots 32,5 kilos straffvikt och var med i kampen om pallplatser i första tävlingen när han gjorde ett omkörningsförsök på Glock som resulterade i att de båda kraschade i däckbarriären.

Domarna bedömde Ekström skyldig för kraschen och bestraffade honom med tre platsers nedflyttning till helgens andra tävling.

– Det var en hård krasch igår och alla jobbade stenhårt utan sömn för att få till bilen till dagens kval och race. En otrolig insats av dem, säger Ekström.

Audi-föraren kvalade tvåa men fick starta femma på grund av straffet. Ekström kämpade sig upp i tävlingen och korsade mållinjen som trea.

Ekström blev av med mästerskapsledningen mellan första och andra tävlingen då hans huvudrival om mästerskapet, Pascal Wehrlein, segrade. Men tack vare tredjeplatsen i andra tävlingen och att Werhlein endast lyckades ta tionde plats leder Ekström mästerskapet på 126 poäng, sex poäng fler än sin Mercedes-rival.

– Kampen fortsätter, jag kommer även i nästa tävling ha den tyngsta bilen och det kommer att bli riktigt utmanande men jag ska jobba hårt för att ta alla poäng jag kan, Ekström.

Segrade i andra tävlingen gjorde Audi-föraren Mike Rockenfeller. DTM fortsätter på Oschersleben i Tyskland om två veckor.

Race 1 – Topp 5

1 Pascal Wehrlein Mercedes C63 AMG 24 varv

2 Marco Wittmann BMW M4 +1.853

3 Bruno Spengler BMW M4 +2.536

4 Jamie Green Audi RS 5 +2.947

5 Daniel Juncadella Mercedes C63 AMG +3.249

DNF Mattias Ekström Audi RS 5

Race 2 – Topp 5

1 Mike Rockenfeller Audi RS 5 41 varv2 Bruno Spengler BMW M4 +4.1323 Mattias Ekström Audi RS 5 +9.2044 Maxime Martin BMW M4 +11.7895 Jamie Green Audi RS 5 +12.585

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!