091104-ekström-vann-roc Foto: Race of Champions / COPYRIGHT FREE FOR EDITORIAL U

Mattias Ekström Mästarnas Mästare – igen!

Mattias Ekström blev mästare i Race of Champions för tredje gången. Likt de förra gångerna slog han ut Formel 1-kungen Michael Schumacher i finalen.

 I år avgjordes tävlingen i olympiastadion i Bejing, Kina, som populärt benämns ”Birds Nest” för sitt specialla utseende.

Mattias Ekström var omutlig i den individuella tävlingen och vann alla sina heat. På väg till finalen slog han ut bland andra nye Formel 1-världsmästaren Jensson Button och åttafaldige Le Mans-segraren Tom Kristensen.

I finalen ställdes han än en gång mot Michel Schumacher och vann det första heatet knappt. Då satt förarna i de speciella RoC-bilarna.   I andra heatet var det KTM X-bow som gällde och Mattias segrade ännu en gång och var mästare liksom 2006 och 2007.

Mattias var verkligen glad för denna seger då året i övrigt (i DTM) inte varit så lyckosamt.   Michael Schumacher i sin tur var, åter en gång, tvungen att erkänna att Mattias Ekström var den bättre föraren.

Det går inte att undvika att undra vad som hade hänt om Mattias Ekström satsat på formelracing istället, liksom om inte Michael Schumacher slutade för tidigt med Formel 1.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!