070528_dtm_ekstroem Foto: Frei für Pressezwecke/free for Media purpose.Copy

Mattias Ekström närmare DTM-ledningen

Förra DTM-tävlingen på Lausitzring blev kaotisk. En av de som drabbades var Mattias Ekström som blev poänglös. Nu halveras poängen från tävlingen!

Arrangörerna på Lautsitzring skickade ut flera säkerhetsbilar för att försöka skapa rättvisa i startfältet, detta sedan de skickat ut säkerhetsbilen felaktigt. I samband med allt detta började Audis radiokommunikation att krångla och han åkte in vid fel tidpunkt då depån inte var öppen. Mattias dömdes att göra ytterligare ett depåstopp vilket gjorde att han föll nedåt i resultatlistan. Mattias Ekström fick inte med sig några poäng alls från Lautsitzring men kryper nu ändå fyra poäng närmare ledaren Paul di Resta i sammandraget. Alla de som tog poäng senast får dem halverade. Mika Häkkinen som vann och Paul di Resta som var tvåa påverkades inte men de blir av med hälften av poängen i alla fall.

Mattias Ekström ligger tvåa efter di Resta, men nu bara fyra poäng bakom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!