100621-ekström nascar

Mattias Ekström på 31:a plats i NASCAR

Svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström provar som bekant på den amerikanska nationalmotorsporten NASCAR. I natt debuterade han på ovalbana och efter att ha avancerat elva placeringar slutade han på 31:a plats.

I juni debuterade Mattias Ekström i NASCAR, då på konventionell racingbana. Debuten lovade gott och han fick därför i natt chansen att debutera på det mest klassiska i amerikansk motorsport, nämligen på ovalbana.

Mattias Ekström startade näst sist av de 43 bilar som stod bakom startlinjen. Anledningen till att startplaceringen var så långt bak var ett motorbyte innan tävlingen.

Efter 400 varv (jo, du läste rätt, 400 varv!) slutade Mattias Ekström på 31: plats och hade alltså kört upp sig elva placeringar i sin ovaldebut. Bakom sig hade han flera betydligt mer vana förare, inklusive en av NASCAR:s storheter Dale Earnhardt Jr som har utsetts till NASCAR:s populäraste förare sju år i följd.

Loppet vanns av Denny Hamlin i en bil av samma märke som Mattias, nämligen en Toyota. Dock ingår de inte i samma team. Mattias körde för Red Bull, Denny Hamlin för FedEx.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!