100311-ekström r8 spyder

Mattias Ekström rattar Audi R8 Spyder

Svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström och Audi är en speciell kombination – så speciell att Audi nu valt att göra en video där de visar upp nya R8 Spyder med sin V10-motor i händerna på den skicklige svensken.

Audis DTM-stall består av rutinerade förare som Mattias Ekström, Timo Scheider och Martin Tomczyk. Men när det vankas uppvisning av nya Audi R8 Spyder 5,2 FSI quattro verkar det vara en som smäller högre än de andra, nämligen svensken Ekström.

Han har fått äran att få åka och ha kul i Audis öppna best med V10-motor på 525 hästkrafter. Det hela äger rum i ett tomt parkeringshus och ljudet blir därefter. Mattias Ekström kan inget annat än ha ett leende på läpparna. Killen i stolen bredvid svensken heter Jürgen Wacker och var projektledare vid utvecklingen av R8 Spyder.

Se hela videon med Ekströms åk här nedan. Njut av ljudet och eldflammorna som slår ut ur ändpiporna och ta mindre notis av den aningen töntiga dialogen.

Allt om nya Audi R8 Spyder 5,2 FSI quattro hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet