Foto: Audi

Mattias Ekström redo för Bathurst 1000

Mattias Ekström är på väg till Australien för att köra legendariska V8 Supercars-tävlingen Bathurst 1000 den 13:e oktober. Svensken kommer att köra mästarstallet Triple Eight Race Engineerings tredjebil tillsammans med trefaldiga WTCC-mästaren tillika DTM-föraren Andy Priaulx.

1000-kilometertävlingen blir Ekströms första tävling i Australien och även hans första i en V8 Supercars-bil.

– Jag har kört olika kategorier av touring cars så länge jag kan minnas och detta är ett av toppmästerskapen som jag vill testa. V8 Supercars verkar vara en blandning mellan DTM och Nascar, jag åker dit med öppna ögon och ser fram emot en ny upplevelse, säger Ekström.

Tävlingen innebär också första gången han tävlar tillsammans med Priaulx, en del av tävlingen som Ekström ser fram emot.

– Han är en mycket erfaren och professionell racingförare som dessutom är mycket trevlig, så jag ser fram emot att lära känna honom, säger Ekström.

Ekström, som tävlar för Audi i DTM, menar att det är för tidigt att kommentera möjligheterna för honom att tävla på heltid i V8 Supercars, trots att hans kontrakt med Audi går ut efter årets säsong.

– Det är för tidigt att säga något, nu vill jag först och främst testa det för att se om jag är konkurrenskraftig. "Go hard or go home" gäller fortfarande, det har det sedan 1993 och det kommer gälla tills jag slutar, säger Ekström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!