Foto: Foto: Audi

Mattias Ekström segrade i rallycross-VM

Regerande mästaren Mattias Ekström gjorde allt rätt när 2017 ås upplaga av rallycross- VM drog igång i Barcelona. Segrade i A-finalen som han ledde från start till mål.

Det var aldrig något snack om det. Sedan Mattias Ekström tog starten i sin Audi S1 var det bara seger som gällde. Tvåa i A-finalen blev hans gamle teamkompis från Audi i DTM, Timo Scheider, som nu kör Ford Fiesta i rallycross, Stort kramkalas förstås!

Johan Kristoffersson, VW Polo, hade övertygat i kvalkörningarna men tappade starten totalt i finalen, från andra startposition bredvid Mattias, och slutade sexa och sist före Timmy Hansen, Peugeot 208. Kevin Hansen, Peugeot, och Kevin Eriksson, Ford, tog sig inte till A-final.

Det gjorde däremot Anton Marklund i EM-avdelningen där han dominerade finalen och VW-föraren körde på tider som hade tagit honom till final i VM.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!