Mattias Ekström segrare i rallycross-VM igen

Mattias Ekström tog en ny seger i rallycross-VM när den belgiska deltävlingen i Mettet avgjordes i helgen.

Audi-föraren var aldrig riktigt hotad i A-finalen och vann före niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb, Peugeot, och regerande världsmästaren i rallycross, Petter Solberg i Citroën.

Anton Marklund, Volkswagen, gjorde en kanonstart från sista led i A-finalen och kom ut som tvåa efter Mattias Ekström. Men Anton tog i för mycket, bottnade fjädringen i en hålighet och snurrade runt. Han slutade dock fyra.

Oturen fortsätter att grina Johan Kristoffersson, Volkswagen, i ansiktet. Han tog sig till A-final men fick tekniska problem och slutade sexa och sist.

Timmy Hansen, Peugeot, var en annan given segerkandidat men gjorde tjuvstart i sin semifinal och fick därmed köra två jokervarv i stället för ett. Han var ändå riktigt nära att ta sig till A-final men missade med liten marginal, 8/10-dels sekund.

Kevin Hansen, Peugeot, vann EM-delen i rallycross och det blev mer svenskt genom Magda Andersson, Ford, som segrade i touringcar-klassen som även de kör om ett EM.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!