Foto: Glenn Lindberg

Mattias Ekström segrare i Höljes inför 35 000 åskådare

Mattias Ekström segrade i den svenska VM-deltävlingen i rallycross som avgjordes i värmländska Höljes inför 35 000 åskådare.

Det utspelades fantastiska scener i den lilla nordvärmländska byn Höljes i helgen. Där det normalt bor 143 innevånare samlades närmare 35 000 åskådare i området ovanför affären Petter i Boa.

Över hundra deltagare varav nästan hälften i huvudklassen Supercar ställde upp. Och det blev en historisk första svensk seger.

Mattias Ekström vann Supercars-klassen i Höljes. Foto: Glenn Lindberg

Mattias Ekström, Audi, som startade sitt eget team i våras, blev mannen för dagen. Han såg stark ut hela helgen och avslutade med seger i A-finalen. ”Eki” var tårögd efteråt.

Med all rätt. Det han åstadkommit på kort tid är värt all respekt och vi kan vänta oss mer från team EKS. VM-guld är målet, kanske inte med Ekström som förare men han har koll på det svenska klientelet.

Sebastian Eriksson Foto: Glenn Lindberg

Till exempel Sebastian Eriksson, Ford, som var andre svensk i A-final men drabbades av problem med hjulupphängningen och punktering. Hans första start i VM, knappast den sista. Sebastian var den förare som imponerade mest under helgen, VM-debut och A-final.

Kevin Hansen Foto: Glenn Lindberg

Eller varför inte Kevin Eriksson eller Kevin Hansen som slutade etta respektive tvåa i Supercar Lites efter ett nagelbitande sista varv där Hansen höll på att rulla efter en intensiv attack från Eriksson.

Rallycross är motorsporten för dagen och Sverige är helt klart med i matchen. Sanslöst kul!

Resultat Supercars

1 Mattias Ekström, Audi S1

2 Andreas Bakkerud, Ford Fiesta

3 Petter Solberg, Citroën DS3

Resultat Supercars Lite

1 Kevin Eriksson

2 Kevin Hansen

3 Richard Göransson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!