090731-ekstrom-straffas

Mattias Ekström straffas för Audis teamorder

Mattias Ekström blir av med sin andraplats från DTM-tävlingen på Zandvoort eftersom den tyska motorsportfederationen tycker att det var uppenbara teamorder som gav honom placeringen.

Ekström slutade tvåa i tävlingen på Zandvoort efter att ha kört in över fem sekunder på ett par varv på Oliver Jarvis och Alexandre Premat som även de kör Audi.

Det uppfattades som teamorder, vilket det naturligtvis var, och Mattias Ekström får fem sekunders tidstillägg och klassas som trea.

Att han inte hamnar bakom även Premat beror på att denne redan är diskad för att ha varit för sen till kontrollvägning. De berörda teamen har fått böter och inblandade förare, utöver Ekström, varningar.

Synd om Ekströms förstås men bra att DTM tar tag i situationen. Ingen vill se racing som avgörs med teamorder. WTCC borde ta sig en titt på sin serie också.

Audi kommer inte att överklaga något av besluten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!