Foto: Audi Communications Motorsport

Mattias Ekström trea i DTM-premiären

Mattias Ekström startade från pole position vid DTM-premiären på Hockenheim men lyckades inte förvalta detta till seger utan slutade trea.

DTM-premiären i tyska Hockenheim avgjordes inför rekordpublik, hela 71 000 åskådare hade kommit för att se loppet. Mattias Ekström i sin Audi A5 DTM hade den bästa kvalificeringstiden och startade därför i pole position.

 Ekström ledde fram till femte varvet, där en inbromsning gick fel, vilket ledde till att Mercedes-förarna Jamie Green och Gary Paffett kunde köra om. Svensken kunde sedan inte hämta tillbaka ledningen utan slutade som trea.

 – Det är alltid positivt att hamna på prispallen, men dagens mål var självklart att hamna högst upp. Tyvärr klarade vi bara tredje plats, säger Mattias Ekström. Vi gratulerar Mercedes med Gary (Paffett) och Jamie (Green), de var snabbast i dag.

 Nykomlingen BMW presterade visserligen fina tider i kvalet, men i racet blev utfallet blygsamt: Den bästa BMW-föraren, Andy Priaulx, tog en sjätteplats, medan titelförsvararen Martin Tomczyk tvingades bryta efter kollision i början av loppet.

 Resultat DTM Hockenheimring 29 april 2012

1. Gary Paffett (Mercedes)

 2. Jamie Green (Mercedes)

 3. Mattias Ekström (Audi)

 4. Christian Vietoris (Mercedes)

 5. Mike Rockenfeller (Audi)

 6. Andy Priaulx (BMW)

 7. Ralf Schumacher (Mercedes)

 8. David Coulthard (Mercedes)

 9. Miguel Molina (Audi)

 10. Filipe Albuquerque (Audi)

 11. Edoardo Mortara (Audi)

 12. Susie Wolff (Mercedes)

 13. Joey Hand (BMW)

 14. Robert Wickens (BMW)

 15. Augusto Farfus (BMW)

 16. Rahel Frey (Audi)

 17. Dirk Werner (BMW)

 18. Roberto Merhi (Mercedes)

 19. Timo Scheider (Audi)

 20. Martin Tomczyk (BMW)

 21. Adrien Tambay (Audi)

 22. Bruno Spengler (BMW)

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!