Foto: dtm

Mattias Ekström tvåa i DTM

Mattias Ekström har på den senaste tiden mest låtit tala om sig i rallycross, men dalmasen kan köra racing fortfarande. I helgens DTM-tävling på Norisring blev han tvåa.

Mattias Ekström gjorde en stor chansning i helgens andra heat. Redan efter ett varv gick han in och bytte däck (obligatoriskt) och kunde sedan segla fram på banan i ensamt majestät. När alla andra gjort sina däckbyten och fightats om placeringar var Mattias tvåa och höll placeringen i mål.

Typiskt Ekström. För många år sedan gjorde han två däckbyten i ett stopp, körde bara en meter emellan dem, men det blev senare förbjudet.

I helgens första race blev Mattias åtta och det var det resultatet som fick honom att ändra strategi till lopp nummer två. Jamie Green, Audi liksom Ekström, vann lopp två, Lucas Auer, Mercedes, det första på lördagen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!