Audi RS5 DTM 2014

Mattias Ekströms nya Audi RS5 DTM-bil

På Genèvesalongen passade Audi på att dra skynket av nya DTM-bilen som bland annat Mattias Ekström ska tävla i kommande säsong.

För ett par dagar sedan presenterade BMW sin nya M4 DTM-bil. Nu är det Audis tur att visa vilken bil som ska försvara deras färger under årets DTM-säsong.

Audi RS5 DTM årgång 2014 är förvillande lik fjolårets men studerar man karossen noggrant syns aerodynamiska förändringar och förbättringar samt ett något aggressivare utseende. En annan nyhet exteriört är bikakemönstrade grillen som hämtats från serieproduktionsversionen av RS5.

Vid sidan om de aerodynamiska förändringarna har Audi även jobbat på att förbättra hjulupphängningen fram och bak. Mycket mer detaljrikt än så serveras vi inte.

Två officiella testtillfällen återstår för DTM-bilarna innan det är tävlingsdags på Hockenheimring 4 maj. På startgridden i Audis nya DTM-bil står bland annat Mattias Ekström som förra året slutade på sjunde plats. Ekström ingår i Audi-teamet Audi Sport Abt Sportsline tillsammans med tre andra förare. Audi har även två andra team, nämligen Audi Sport Team Phoenix och Audi Sport Team Rosberg, varav i förstnämnda ingår fjolårsmästaren Mike Rockenfeller.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!