Foto: EKS

Mattias Ekströms team klart för rallycross-VM

Det var oklart in i det sista men nu har EKS med grundaren Mattias Ekström funnit de ekonomiska musklerna för att köra full säsong i rallycross-VM.

Teamet trodde det skulle vara enklare i år att finna sponsorer än i fjol då de var sent ute. Men så var inte fallet och det var inte förrän i sista stund anmälan till VM skickades in.

I år som i fjol kommer EKS att tävla med egenbyggda Audi S1. I fjol vann Mattias Ekström den svenska VM-deltävlingen i Höljes.

Det har länge varit klart att Anton Marklund knutits till teamet och han kommer att köra full säsong. Mattias Ekström själv kommer att köra så många deltävlingar att han har chansen att bli världsmästare.

Första deltävlingen körs 1-3 maj på Hockenheim, samtidigt med DTM där Mattias Ekström också kör. Anton Marklund kör samma helg även nya Audi TT Cup på Hockenheim.

Svettig helg!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!