081006-ekström-dtm

Mattias Ekströms tredje DTM-seger i år

Mattias Ekström tog sin tredje DTM-seger för året på franska Le Mans-banan. Men chansen att bli mästare är borta inför finalen om tre veckor.

Tävlingen på Le Mans korta Bugatti-slinga blev ett lotteri med ömsom regn, ömsom uppehåll. Depån besöktes fler gånger än nödvändigt för att byta till lämpliga däck och en av dem som drabbades mer än andra av det var Timo Scheider, Mattias mästerskapsledande stallkamrat. Han ledde inledningsvis men slutade nu först på sjätte plats.

Mattias var förstås nöjd med sin seger, som kom trots att han var kraftigt förkyld. Han är dock inte nöjd med att chansen till mästerskapet inte längre finns.

– Men det är bara att köra för teamet i den sista deltävlingen och försöka hjälpa Timo till totalsegern, sa Mattias Ekström.

Den som kan hota Scheider på Hockenheim om tre veckor är Mercedesföraren Paul di Resta och riskerna är stora att det blir mycket hjälprytteri från både Audi och Mercedes under finalen.

Resultat Le Mans

1 Mattias Ekström, Audi, 41 varv 

2 Paul di Resta, Mercedes,+ 4.250s

3 Alexandre Prémat , Audi, + 10.946s

4 Gary Paffett, Mercedes, + 11.393s

5 Bernd Schneider, Mercedes,  + 17.200s

6 Timo Scheider, Audi, + 18.806s

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!