070422_dtm_mattias

Mattias vann i DTM-premiären!

Efter två snabbt genomförda däckbyten tog sig Mattias Ekström upp i ledning i DTM-premiären på Hockenheim. Och efter det var han aldrig hotad.

Att vinna i premiären brukar innebära ett bra slutresultat i serien, så nu är det bara för Mattias Ekström att förvalta det här resultatet. Han segrade före teamkamraten i Audi-teamet, Martyn Tomczyk. Alla hade väntat sig en Mercedes-seger på Hockenheim, men så blev det nu inte.

– Otroligt skönt att börja säsongen med seger, sa Mattias Ekström som nu vann sin tionde deltävling i DTM och som blev DTM-mästare 2004.

En svår krasch inträffade redan på första varvet. Efter en närkamp mellan Timo Schneider (Mercedes) spann Tom Kristensen (Audi) på banan upp mot Parabolkurvan och blev påkörd i hög fart av Alexandre Prémat (Audi), Susie Stoddart (Mercedes) och Adam Carroll (Audi). Kristensen och Prémat fördes till sjukhus, men klarade sig rätt bra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!