Foto: LAT Photographic

Max Chilton klar för Marussia i Formel 1

Engelsmannen Max Chilton är den senaste föraren att bli klar för Formel 1 2013. Han har skrivit på för Marussia där han under 2012 agerat test/reservförare.

Det börjar bli fullsatt i Formel 1, bara två platser återstår. Max Chilton började köra riktig racerbil som 16-åring och har vunnit segrar i både Formel 3 och GP2. I den senare kategorin vann han två lopp i år.

Max Chilton är kanske inte den bäste föraren från GP2 som fått en Formel 1-sits men om Marussia skärper till sig till nästa säsong kanske han kan leverera i alla fall. Marussia säger att de siktar på mittfältet 2013.

Max Chilton ersätter Charles Pic som gått till Caterham och kommer att köra tillsammans med Timo Glock.

Däremot har Kamui Kobayashi gett upp planerna på att köra Formel 1 2013. Han har på en hemsida i Japan raggat samman åtta miljoner euro från företag och privatpersoner men de pengarna räcker inte. Inte ens, eller framförallt inte, hos något av de lägre rankade teamen för det är dessa som verkligen behöver en betalande förare.

Kobayashi säger sig dock planera vidare för 2014.

Läget i Formel 1just nu

Red BullSebastian VettelMark Webber
FerrariFernando AlonsoFelipe Massa
McLarenJenson ButtonSergio Perez
LotusKimi RäikkönenRomain Grosjean
MercedesLewis HamiltonNico Rosberg
SauberNico HulkenbergEsteban Gutierrez
Force IndiaPaul di RestaEj fastställt
WilliamsPastor MaldonadoValtteri Bottas
Toro RossoDaniel RicciardoJean-Eric Vergne
CaterhamCharles PicEj fastställt
MarussiaTimo GlockMax Chilton

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!