Mazda MX-5 GT4 – bara för bana

Mazda och Jota Sport har tillsammans tagit fram Mazda MX-5 GT4 som ska ge Lotus, Aston Martin och Ginetta en omgång i GT4-serien.

Med en tvåliters turbo på 320 hästkrafter ska Mazda MX-5 ta sig an konkurrenterna i GT4-serien. Vanliga MX-5 fungerar som grund för bilen, men karossen har bytts ut mot lättare kolfiber och har fått reglementsenlig FIA-godkänd störtbur. Inuti bilen har man rivit ut inredningen och installerat racestolar. Den sekventiella växellådan har sex växlar via paddlar på ratten.

 – Bilen är lätt att köra race med och passar även banentusiaster. Vi håller fortfarande på att utveckla bilen men vi har kommit så långt med den att vi kan lova våra kunder att den kommer stå sig långt oavsett hur startfältet ser ut i GT4-serien, säger Jota-gruppens vd Sam Hignett i ett pressmeddelande.

 Bilen väntas bli helt färdig till bilsalongen i Tokyo i december.

 Designmässigt har man hämtat mer eller mindre all inspiration från 2011 års konceptbil MX-5 GT. Sedan dess har motoreffekten ökat men den gröna färgen, buren och stripningen har fått vara kvar.

 För motsvarande 1,3 miljoner kronor blir bilen din och väljer man tillval som bland annat fyrvägs justerbara dämpare hamnar prislappen på 1,65 miljoner kronor. För den som inte vill lägga just så mycket pengar på sin banbil kan till exempel nyligen lanserade Toyota GT 86 CS-V3, som teknikensvarld.se skrivit om tidigare, vara ett alternativ.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr