071012-mclaren-barnvakt

McLaren får "barnvakt" i Brasiliens GP

Om drygt en vecka avgörs vem som vinner F1-VM. Och för att försäkra sig om att ingen av de två McLarenförarna Hamilton eller Alonso favoriseras sätter FIA in en "barnvakt" som ska se till att allt går rätt till...

Nyheten kommer från spanska bilsportförbundets ordförande Carlos Garcia som personligen engagerat sig i den "situation som Fernando Alonso befinner sig i". Den 3 oktober hade han ett möte med FIA-chefen Max Mosley om saken. Nu kommer en FIA-funktionär att övervaka vad som händer i McLaren-teamet under Brasiliens GP, framförallt under kvalet. Alonso var vansinnig efter kvalet i Kinas GP där han inte kunde förstå varför han var långsamare än Lewis Hamilton. Spekulationer gick om att McLaren hade gett hans bil fel lufttryck. Det kan ju förstås också vara så att han helt enkelt blev ifrånkörd! McLaren-basen Ron Dennis har lovat att hans båda förare ska få kämpa om titeln utan inblandning från teamet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!