070907-mclaren

McLaren får böta i Formel 1

Även om resultatlistan säger annorluna går det inte bra för McLaren i F1 just nu. I går meddelades att de ska böta 50 000 dollar för att ha kört med en för lätt växellåda i Ungerns GP.

Växellådskonstruktionen i sig var ny och skulle därför ha utsatts för ett krocktest enligt regelboken. Detta gjordes aldrig så FIA beslöt att döma McLaren till 50 00 dollar (ca 350 000 kronor) i böter. De kunde ju inte gärna ta konstruktörspoäng från teamet eftersom de redan hade blivit av med dem sedan depåincidenten vid kvalet i Ungern. Men, 50 000 dollar är kaffepengar i F1 och vad vi nu väntar på är beslutet den 13 september om spionaffären i F1 där McLaren anklagas för att ha använt otillåten teknisk information från Ferrari. Ny information sägs ha kommit FIA tillhanda, de har skickat ut brev till samtliga team och begärt att de skall berätta vad de vet i fallet. Detta är unikt och indikerar att FIA har vetskap om mer än vad som tidigare framkommit.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!