McLaren fyller femtio – firar med film

Formel 1-stallet och sportbilstillverkaren McLaren fyller femtio år i år. Det firar man med en effektfull treminutersodyssé genom åren, från Bruce McLaren i egen hög person via en lång rad storheter till i dag. Sevärd film!

Tro det eller ej, men Formel 1-stallet, och sedermera sportbilstillverakren, McLaren fyller 50 år i år. Stallet grundades 1963 av Bruce McLaren, och första VM-titeln i Formel 1 bärgades lite drygt ett decennium senare – 1974, med Emerson Fittipaldi bakom ratten. Då hade dock Bruce McLaren tragiskt nog redan omkommit under testning 1970.

Genom åren har McLaren kommit att vinna en lång rad titlar, med storheter som James Hunt, Niki Lauda (båda aktuella i filmen Rush), Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen och senast Lewis Hamilton bakom ratten. Alla dessa framgångar har nu McLaren tagit tillvara på, och samlat i en tre minuters reklamfilm – just för att fira att man fyller 50 år. Och nog är det riktigt effektfull, eller vad tycker ni?

Vill du följa denna helgs Formel 1-lopp, som går av stapeln i Korea, gör du rätt i att läsa på vår Formel 1-blogg med Janne Blomqvist, som du hittar genom att klicka här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!