071023-mclaren-protest

McLaren protesterar mot resultatet i Brasilien

McLaren säger sig vara tvungna att lägga in en protest mot resultatet i Brasiliens GP. Det gäller att Sauber och Williams har använt sig av ett för kallt bränsle.

Det gällde Nico Rosbergs Williams och de båda Sauber-bilarna Nick Heidfeld och Robert Kubica. Testerna bedömdes dock inte som helt tillförlitliga av tävlingsledningen som valde att inte bestraffa någon av dem. Det är det beslutet McLaren nu vill ska provas igen.

Tävlingsledningen står nu inför beslutet att först avgöra om förarna verkligen hade för kallt bränsle (vilket höjer effekten och snabbar på tankningen) och om så är fallet  om de ska bestraffas.

De skall också ta beslutet om ett straff för trion innebär att Lewis Hamilton per automatik flyttas upp i reslutatlistan.

Lewis Hamilton säger i engelsk press att han inte är intresserad av att vinna en VM-titel utanför banan och framförallt inte flera veckor senare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!