090116-mclaren-f1

McLarens Formel 1-vagn är här!

Fjolårstvåan i konstruktörs-VM i Formel 1, Vodafone-McLaren-Mercedes, presenterade i dag under lunchtid sin bil för kommande Formel 1-säsongen: MP4-24.

Här är den regerande Formel 1-världsmästaren Lewis Hamiltons tjänstebil för 2009. Tillsammans med andreföraren Heikki Kovalainen hoppas man kunna knipa konstruktörs-VM som man förlorade med 21 poäng till Ferrari förra året.

Precis som vid åsynen av de tidigare bilarna från Toyota och Ferrari ryggar man lätt tillbaka. Det nya reglementet har inte direkt gjort bilarna snyggare. Det energialstrande systemet KERS blir desto roligare. 80 extra hästkrafter kommer föraren att kunna "boosta" ut under 6,6 sekunder per varv och därmed putsa till varvtiderna med cirka en halv sekund.

Force India som tidigare haft kontrakt med Ferrari, kommer i år att köra med växellåda och motor från Mercedes. Om det anländer nya ägare till det havererade Honda-stallet så har Mercedes räckt upp handen för att även leverera teknik dit. En förutsättning är att stallet då ska ha en bra finansiell grund, har Mercedes Motorsports högste chef Norbert Haug tidigare meddelat.

MP4-24 kommer nu att lämna basen i engelska Woking för att nästa vecka äntra asfalten på Algarve Motor Park i södra Portugal.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!