071117-mclaren-protest

McLarens överklagan avslogs – Kimi Räikkönen behåller F1-titeln

Kimi Räikkönen, Ferrari, behåller sin världsmästartitel i Formel 1. McLarens överklagan mot att BMW Sauber och Williams kört med felaktig temperatur på bränslet avslogs.

För snart en månad sedan körde Kimi Räikkönen hem världsmästartiteln i Formel 1 till Finland och Ferrari. Dagen efter sista loppet för säsongen lämnade McLaren in en protest mot att stallen BMW Sauber och Williams genomfört tävlingen med för kallt bränsle i tankarna. Skulle protesten ha godkänts hade BMW Sauber och Williams strukits från resultatlistan vilket hade medfört en bättre placering för Lewis Hamilton, vilket i sin tur hade gett honom världsmästartiteln.

Nu blev fallet inte så då McLaren inte fick gehör för sin protest. Protesten avslogs i går av FIA:s appellationsdomstol. De konstaterar att det inte finns tillräckliga bevis för att diskvalificera BMW Sauber och Williams. Det betyder att finländaren Kimi Räikkönen får behålla F1-titeln, vilket togs emot med lättnad hos Ferrari.

– Det vore högst skadligt för sporten om titeln hade vunnits på detta sättet, säger Ferraris jurist Nigel Tozzi i en kommentar.

Lewis Hamilton berättade strax efter sista deltävlingen att han heller inte var intresserad av att vinna titeln på det här sättet.

Alla nöjda, om man bortser från McLarens ledning. Det finns all anledning för Kimi att korka upp en ny skumpa.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!