080930-lotus-72-meka Foto: Thomas Persson

Meka med Ronnie Petersons Lotus

Ronnie Petersons Formel 1-vagn från 1975 kommer äntligen till Sverige. Nu har du chansen att inte bara se den utan även vara med att kika under skalet.

Ronnie Petersons Lotus 72 chassi nummer 9 har tagit plats på Ronnie Peterson Museum i Örebro. Bilen har varit på gång tidigare i år men stallkompisen från 1973, Emerson Fittipaldi, kraschade sin bil (chassi nummer 5) under ett uppvisningslopp och Ronnies bil fick tillfälligt agera donator. Ägarna Classic Team Lotus jobbade sedan med att få alla delar på plats och bilen kunde till slut rullas in på museet på Storgatan 19 den 23 september vid fyratiden på eftermiddagen.

Nu har du chansen att delta i en mekarkväll där Ronnies mekaniker Åke Strandberg tar med sig sina egna anteckningar från tiden det begav sig och berättar om Lotus 72, Ronnie och säsongen 1975.

På plats finns även Formel 1-föraren Reine Wisell som körde en bil av samma typ under säsongerna 1970, 1971 och 1972 samt Ronnies bror Tommy som agerade mekaniker under Ronnies tidiga år.

Mekarkvällen anordnas den 11 okober, ta på dig mekaroverallen och se länken nedan för mer information som dyker upp under dagen.

Mer information och bokning

Lotus 72 - Teknikkväll (pdf)

Läs mer

Andra externa länkar

Ronnie Peterson Museum

Resultat Lotus 72/9

Classic Team Lotus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!