Mer bråk inför F1-VM 2007!

Det är inte bara tjafs om däcken inför F1 2007 (se tidigare artikel). Nu höjer flera av teamen tonen mot Super Aguri och Toro Rosso och de kan försöka stoppa dem från att köra!

Det handlar om att de två teamen vill använda sig av chassin de inte tillverkat själv. Super Aguri har Honda, Toro Rosso Red Bull, i båda fallen bilar som har tävlat i år. Det,  menar flera team, är inte tillåtet enligt reglementet. Det kommer att bli det 2008 men är det inte till 2007. Främst är det nya teamet Spyker som protesterar då de i fall Super Aguri och Toro Rosso inte kan köra garanteras en plats bland de tio bästa och får startersättning. Men Spyker har fått med sig bland andra McLaren och Ferrari, men också Williams, Toyota och även Red Bull vars bil det är tänkt Toro Rosso ska använda... Det troliga är att det blir någon form av kompromiss, men Toro Rosso-basen Gerhard Berger säger:

- Vi är helt inom reglementet. Det är det vanliga tjafset från medtävlare i F1. Jag tar det som en komplimang att vi har gjort dem nervösa. Fortsättning lär följa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!