071019-alonso-fri-mclaren

Mercedes: Alonso fri att gå!

Regerande världsmästaren Fernando Alonso har kontrakt med McLaren-Mercedes över 2008 men enligt spanska tidningsuppgifter har Mercedes gett McLaren klartecken att låta honom gå.

Det är spanska dagstidningen Marca som säger sig ha fått information om att Mercedes, som äger 40 procent av McLaren, har tröttnat på spanjoren. Det vore bäst för alla involverade parter om han lämnade stallet och han kan göra det gratis. Alltså behöver han inte lösas från sitt kontrakt. Att Fernando Alonso skulle köra en säsong till i McLaren har under den senaste tiden framstått som oväntat, men att teamet nu uppges släppa honom helt gratis är uppseendeväckande. Man kan tycka vad man vill om Alonso, och det görs det, men han är i alla fall världsmästare och kan vara det igen på söndag. Om tidningsuppgifterna stämmer är relationerna mellan Fernando Alonso och McLaren-Mercedes om möjligt ännu frostigare än vad som rapporterats. Teamchefen Ron Dennis har publikt lovat att Alonso och Lewis Hamilton ska få köra på lika villkor vid finalen i Brasilien på söndag. Blir det så? Kommer Alonso att köra av Hamilton för att se till att åtminstonde inte hans teamkamrat blir mästare? Kommer McLaren att ge dem lika villkor? Kommer Kimi Räikönnen att få "assistans" av Felipe Massa som i dagarna fått nytt kontrakt med Ferrari?

Vad tror du? Hur går det i helgen? Skriv en kommentar och delge oss dina tankar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!