Mercedes-AMG GT S ny säkerhetsbil i DTM

Mattias Ekström och övriga gänget får en ny bak att stirra på när säkerheten går först. Här är Mercedes-AMG GT S DTM Safety Car för 2015 års säsong.

DTM-säsongen är redan inledd, premiär var det på Hockenheimring första helgen i maj. Mattias Ekström plockade segern i ett av de två loppen. Vad som inte fanns på Hockenheimring under premiärhelgen var mästerskapsseriens nya säkerhetsbil.

I dag visar Mercedes upp årets nytillskott i genren. Mercedes-AMG GT S DTM Safety Car tar över uppgiften efter förra årets motsvarighet Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series.

Bilen debuterar i helgen på EuroSpeedway Lausitz där årets andra DTM-tävling hålls.

Bilen skiljer sig inte från produktionsversionen mer än till utseendet. Under huven finns alltså samma turbomatade fyraliters-V8 med 510 hästkrafter och 650 newtonmeter som i den Mercedes-AMG GT S vi provkörde för ett tag sedan. Den är inte riktigt lika snabb som en DTM-bil, men inte jättelångt ifrån. 0-100 km/h går nämligen på 3,8 sekunder och toppfarten är 310 km/h. Den är med andra ord något snabbare än den M4 Coupé (4,1 sekunder) som BMW ställer upp med som säkerhetsbil under årets DTM-säsong. Den var med redan vid premiären på Hockenheimring.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!