080928-jernberg-mästare

Michael Jernberg mästare i rallycross

Michael Jernberg tog i helgen sitt fjärde SM-guld i rallycross. Det blev en dramatisk A-final i Strängnäs där Jernberg slutade tvåa, precis efter segraren Andréas Eriksson.

Utgångsläget var bra för Michael Jernberg, Skoda, inför SM-finalen i rallycross. Han kom till Strängnäs med ett knappt övertag mot närmaste konkurrenten Andréas Eriksson, Ford, men att köra på säkerhet var inte aktuellt. I alla fall inte inledningsvis. Jernberg dominerade kvalomgångarna och vann alla sina tre heat och var snabbast totalt i två.

Från pole position i A-finalen tog Jernberg starten men i första svängen gick han upp på två hjul och tappade några placeringar. Därefter startade jakten som så när slutade med seger.

– Det var nog en sevärd final för publiken, för den upplevdes dramatisk inne i bilen. Andréas Eriksson tog alternativspåret något varv innan mig, och jag var nära att passera honom på sista varvet när jag gick in. Tyvärr var jag lite för ivrig och gled ut lite på lösgruset, annars hade jag nog vunnit. Samtidigt var jag lite försiktig för att gå in i en närkamp, det var inte läge att riskera något, säger Michael Jernberg.

Finske rallymästaren Marcus Grönholm gjorde ett nytt inhopp i Ford-teamet och slutade trea.

Resultat rallycross-SM Strängnäs.

A-final division 1

1) Andréas Eriksson, Ford Fiesta

2) Michael Jernberg, Skoda Fabia

3) Marcus Grönholm, Ford Fiesta

4) Mats Öhman, Ford Focus

5) Tony Croon, Ford Focus

6) Sverre Isachsen, Ford Focus

Slutställning SM division 1

1) Michael Jernberg, 138 poäng

2) Andréas Eriksson, 133

3) Stig-Olov Walfridson, Renault Clio, 120

4) Tony Croon, 109

5) Peter Hedström, Ford Fiesta,105

6) Per Eklund, Saab 9-3, 99

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr