070621_schumi_comeback

Michael Schumacher gör F1-comeback!

I kväll har det blivit klart att Michael Schumacher tackat ja till Ferraris förfrågan att ersätta skadade Felipe Massa i Valencias Grand Prix om en knapp månad.

I lördagens kval inför Ungerns Grand Prix skadade sig Ferraris brasilianske förare Felipe Massa svårt då han träffades av en 800 gram tung fjäder som lossnat från Rubens Barrichellos Brawn-bil som låg strax framför. Felipe Massa allvarliga huvudskada fick läkarna att söva ned honom under drygt två dygn med korta uppväckningar då och då. I går ska han ha väckts helt och i dag klarat av att sitta upp i sängen och gå lite grand på egen hand. Enligt rapporter tror läkare att Felipe Massa ska bli helt återställd och att han kommer att få lämna sjukhusvården om ungefär tio dagar. Glada nyheter!

Men att deltaga i Valencias Grand Prix om knappt fyra veckor är inte att tänka på. Därför lade Ferrari tidigt ut frågan till Michael Schumacher, den forne F1-världsmästaren, om han vill ersätta Felipe Massa. I dag kom tyskens svar och det blev ett ja.

– Min Formel 1-dörr har varit stängd länge men av lojalitetsskäl kan jag inte strunta i den här olyckliga situationen, säger Schumacher till AP.

Det är snart tre år sedan han lämnade F1-cirkusen, så innan alla kan ropa hej över hans återkomst återstår några hälsotester för att se att hans kropp är förberedd för detta.

Michael Schumacher debuterade i Formel 1-sammanhang i Belgiens Grand Prix 1991. Ett år senare vann han på banan, vilket också är hans debutseger. Hans senaste seger kom 2006 i Kinas Grand Prix. Däremellan vann han 89 lopp (totalt 91), av totalt 250 lopp som han deltagit i. Han mäktade med 154 pallplatser och 68 pole positions under sina aktiva år.

Hela sju VM-titlar erövrade han, den första 1994 och den senaste 2004.

Hans senaste lopp körde han i Brasilien 2006.

Michael Schumacher är sedan tidigare en del av Ferrari och teamet och är med vid bland annat utvecklingen av bilarna. Så steget var inte långt att ta då han redan är inne i organisationen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!