080905-schumacher-bot

Michael Schumacher tagen av polisen

Den före detta sjufaldige F1-världsmästaren figurerar fortfarande nästan lika ofta i media som när han var aktiv bakom F1-ratten. Nu senast har han åkt fast för fortkörning strax utanför orten där han bor.

Världens bästa Formel 1-förare genom tiderna, tysken Michael Schumacher, har gjort det igen – uppmärksammats för sina prestationer bakom ratten utanför tävlingsbanan.

I slutet av förra året uppmärksammades Schumacher när han på väg till flyget, en aning sen, bad taxichauffören om att få ta över ratten och på så vis hinna med planet. Taxichauffören som hamnade i baksätet sista biten till flygplatsen sålde sedan sin taxibil – en Opel Vivaro.

Därefter har Michael Schumacher kört på en grind hos en bilfirma i England med en Fiat-van som resulterade i att en begagnatsäljare fick en knuff och ramlade över en annan bils huv. Sedan har det fortsatt, bland annat med en lindrig krasch med en Ferrari på Nürburgring, något som Ferrari senare dementerade.

Nu senast har Michael Schumacher åkt fast för fortkörning i en Audi-cabriolet utanför sin hemort Kerpen efter att, enligt uppgifter från olika motorsajter samt tyska medier, ha kört i 140 km/h på en 100-väg. I vanliga fall borde detta innebära indraget körkort, men i det här fallet räckte det med en bot på 75 euro samt tre prickar. På plats lär Schumacher ha sagt följande till polisen:

– Jag är mycket ledsen, detta är inget som ligger i min natur. Att köra fort hör bara hemma på bana.

Michael Schumacher är medlem i organisationen Commission for Global Road Safety som ligger bakom kampanjen ”Make Roads Safe” där man försöker få fram säkrare vägar runt om i världen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr