Michael Schumachers Mercedes SLK såld!

Första generationen Mercedes SLK hör inte direkt till dyrgriparna i dag. Förutom det här exemplaret som köptes ny av den flerfaldige Formel 1-mästaren Michael Schumacher.

Plåttak-roadstern Mercedes SLK var rykande het när den kom under mitten av 1990-talet. Så var även Formel 1-föraren Michael Schumacher vilket är anledningen att bilen här såldes för motsvarande 205 000 kronor på en nätauktion – en bil som går att hitta med en nolla mindre på prislappen.

Bilen, en silverfärgad SLK 230 med kompressor, köptes ny av Formel 1-stjärnan den 23 maj 1997 och han försåg den med kjolpaket, Brabus avgassystem och 17-tumsfälgar från OZ.

Bilen kom främst att köras av hans mor Elisabeth och hans farbror Karl-Heinz men de sista åren av en väninna till familjen. 2017 hamnade bilen hos en Mercedes-samlare i Duisburg varifrån den senaste ägaren köpte bilen som nu alltså har auktionerat ut den.

SLK:n har rullat 13 400 mil och är besiktigad till september 2019. Den är i originalskick och står på nya däck. Lacken är så gott som perfekt. Lite småfix återstår, enligt säljaren, för att få bilen i absolut toppskick.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!