060307_michelin

Michelin kritiska mot däcksbyte i F1

Franska däcktillverkaren Michelin är inte alls nöjd med återinförandet av däcksbyte i F1. Tanken var att det skulle bli billigare men enligt Michelin blir det dyrare då de måste ha med sig 38 procent fler däck.

När F1-säsongen drar igång nu i helgen i Bahrein äterinförs däcksbyten, vilket var förbjudet i fjol. Michelin, som förser sex av stallen med gummi, måste ta med sig mer däck än i fjol då de hade sju stall att se efter. Michelins F1-direktör Nick Shorrock säger att tanken att det skulle bli billigare att återinföra däcksbyte inte håller.

- Vi måste ta med oss 38 procent fler däck (300 däck fler per tävling) och det blir dyrare för oss med frakten. I fjol, när däcken skulle hålla för både kval och tävling, var Michelin oftast bättre än Bridgestone. Michelin drar sig för övrigt ur F1 efter denna säsong, anledningen sägs vara att det under 2008 blir enbart en däckstillverkare i Formel 1 och Michelin säger sig vilja ha konkurrans, inte monopol.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr