051214_michelin Foto: Williams F1

Michelin slutar med F1 efter 2006

Inga fler Michelindäck i F1. I alla fall inte efter säsongen 2006. Det meddelade den franske däcktillverkaren på onsdagseftermiddagen.

Den franska däckstllverkaren Michelin drar sig ur Formel 1 efter nästa års säsong. De säger att beslutet att endast en leverantör skall leverera samtliga F1-däck från och med säsongen 2008 har varit avgörande.. Michelin vill helt enkelt ha någon att tävla mot. Om FIA (internationella bilsportförbundet) ändrar sig i sitt beslut ser inte Michelin något hinder att komma tillbaka. Att Michelin slutar i F1 betyder inte att de slutar med motorsport totalt, säger de vidare i en kommuniké. Företaget drabbades för övrigt av hård kritik tidigare under F1-säsongen då samtliga team som kör på deras däck avråddes (och följde rådet) att inte köra USA:s GP på Indianapolis eftersom deras däck inte klarade påfrestningarna. Michelins beslut betyder med största sannolikhet att det blir en enda däckstillverkare i Formel 1 redan 2007. Att det blir Bridgestone ger inga höga odds.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!