Foto: FIA.com

Mick Schumacher europeisk Formel 3-mästare

Sådan far, sådan son. Mick Schumacher vann inte på Hockenheimring i helgen, men hans andraplats under lördagen räckte för att säkra mästerskapstiteln i Formel 3-EM.

19-årige Mick Schumacher är mest känd för att vara sjufaldige Formel 1-mästaren Michael Schumachers son, men nu börjar han göra sig ett eget namn. I lördags säkrare han nämligen den europeiska Formel 3-titeln efter att ha slutat tolva respektive tvåa i gårdagens två race på Hockenheimring. I söndagens race plockade han ytterligare en andraplats.

Mick Schumachers sikte är förstås inställt på Formel 1, något som nu blivit ett enklare mål i och med segern i Formel 3-EM. Segern gav honom nämligen FIA:s så kallade superlicens som behövs för Formel 1. Även om Scuderia Ferrari, där pappa Schumacher tog fem raka F1-titlar, sägs visa intresse för Mick Schumacher är det troligast att Formel 2 blir nästa steg.

LÄS OCKSÅ: Linus Lundqvist brittisk Formel 3-mästare!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!