061023_dtm

Micke Jansson kör Seat Supercopa

Helt okände Micke Jansson från Uppsala kommer köra med DTM nästa år. Alltså inte stora klassen utan supportklassen Seat Supercopa för det ledande stallet GAG-racing.

Tyskarna har redan tröttnat på den svenska nationalsången i DTM-sammanhang efter bland andra Mattias Ekströms, Jimmy Johanssons och Patrik Olssons framgångar i stora klassen respektive i supportklassen VW Polo Cup. Frågan är om de inte i fortsättningen får vänja sig vid att höra "Du gamla du fria", för nästa år kör Micke Jansson från Uppsala i supportklassen Seat Supercopa. Från i stort sett ingenstans har Micke tagit steget fullt ut och fått kontrakt med det cupledande teamet GAG-racing och ska bli deras ordinarie förare under kommande säsong. 

- Jag ska komma bland de fem första i cupen, säger Micke Jansson. Att han är en okänd förare ser han som en fördel. 

- Konkurrenterna kommer att bli överraskade, eftersom de inte riktigt vet vem de har att göra med, lovar Micke Jansson. Tidigare har Micke Jansson bland annat kört JTCC i Volvo S40 mot bland annat Edward Sandström. På senare år har det handlat mest om långlopp. Hans steg till Seat Supercopa är väldigt oväntat. Men så kul!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!